AYINGER Privatbrauerei

Najlepšie bavorské pivo z najmodernejšieho súkromného pivovaru v Európe !

AYINGER Lager Hell

Typický bavorský ležiak!

AYINGER Lager Hell je typický každodenný drink v Bavorsku. Spolu so pšeničným pivom je pivo v mníchovskom svetlom štýle najobľúbenejšie na juhu Bavorska.

Keďže sú Bavori veľmi nároční na svoje každodenné pivo, sú si aj sládkovia veľmi dobre vedomí nutnosti uvariť žlto-zlaté pivo s ľahkou chuťou sladu. Chuť je teda svieža, hladká a zároveň jemná. Dokonale vyvážená chuť a aróma!

S čím podávať:

AYINGER Lager Hell sa často používa aj na varenie. Pije sa k mnohým typicky bavorským jedlám ako napríklad hovädzie, bravčové a studené mäsové taniere s reďkovkami a tradičnými bavorskými praclíkmi.

AYINGER Kellerbier

Spodne kvasené, nadýchané plné pivo svetlej farby!

AYINGER Kellerbier môže byť už hrdo zaradený medzi tradičné Bavorské pivá. Varí sa ako nostalgická spomienka na staré časy a na počesť zakladateľa pivovaru, Johanna Liebharda.

Osobitou črtou „Kellerbieru“ je jemná kvasnicová nadýchanosť a príjemná horká chuť. Keďže je plnené v nefiltrovanej podobe, ostáva v ňom veľa prirodzeného proteínu, kvasnícových a chmeľových prvkov. Tým si zachováva svoj originálny charakter a znalci piva dokážu oceniť plnú chuť, ktorú ponúka toto veľmi dobre piteľné pivo. Okrem toho kvasnice bohaté na vitamíny a minerály významne prispievajú k nutričným požiadavkám pre pevné zdravie.

AYINGER Celebrator

Spodne kvasený, tmavý doppelbock!

AYINGER Celebrator má výrazne sladovú chuť. Recept na toto pivo vychádza z pôvodného receptu mníchov a v chuti odráža ich srdečnosť.

Publicista a „pivný pápež“, Conrad Seidl ho opisuje takto:

„Takmer čierne s jemným červeným zafarbením. Skvelá honosná pena a výnimočná vôňa, pri ktorej si predstavíte oškvarky. Od prvého dúška je jemne plná chuť sprevádzaná kávovým tónom, ktorý sa po prehltnutí stáva čoraz výraznejším. Na rozdiel od iných doppelbock pív je v tomto veľmi málo sladkej chute.“

AYINGER Celebrator sa umiestnil niekoľkokrát medzi najlepšie hodnotenými pivami podľa Chicagskeho Testovacieho Inštitútu a získal niekoľko medailí.

AYINGER Bräuweisse

Top-fermentované pivo z ľahkej pšenice.

Pivo zo svetlého zlatého tónu a jemnej peny. Jemné kvasinky kvasiniek s jemným kvasením a charakteristická banánová príchuť sú charakteristické pre toto pšeničné kvasinkové, ľahké pšeničné pivo..

AYINGER Altbairisch Dunkel

Spodne kvasené, tmavé exportné pivo!

Až do Druhej svetovej vojny boli tmavé pivá dominantným typom piva v mníchovskej oblasti. V produkcii špeciálov hrala významnú úlohu tvrdá voda z tohto regiónu.

V jednej zo svojich kníh opísal Michael Jackson, anglický renomovaný pivný publicista a autor, AYINGER Altbairisch Dunkel veľmi presne:

„Výborný príklad svojho druhu. Nepreniknuteľne tmavá farba s odleskom zlatisto hnedej, ak sa drží proti svetlu. Teplá aróma a výborná sladová chuť. Po prehltnutí vyvolá kávovú chuťovú senzáciu. Varí sa z piatich typov sladu a je len jemne chmelené.“

Pivo je vyrábané procesom dvojitej fermentácie.

AYINGER Jahrhundert bier

Dolné kvasené, ľahké exportné pivo.

Toto svetlé exportné pivo zo zlatej žltej farby sa prvýkrát varilo v roku 1978 na 100. narodeniny pivovaru AYINGER. Nezameniteľná je jemná vôňa kvasiniek a medu.

V cieli znie pekne a jemne s dobre uzavretou horkosťou. Je to mimoriadne harmonické a chutné pivo, ktoré zdôrazňuje lahodnú zemitú kvalitu sladového jačmeňa. Naše pivo storočia bolo v eko-teste v roku 2009 ocenené najlepším pivom (časopis Öko-Test, august 2009).